Налаштуватись на новий навчальний рік – легко!

Інколи після тривалого відпочинку складно налаштуватись на роботу чи навчання. Ось декілька порад, як зробити це легко і без зусиль. Вся справа в мотивації!

Варто задати собі запитання: навіщо я ходжу на роботу чи навчаюсь? Якщо відповідь Вас не дуже мотивує, можна задати собі ще одне запитання: що корисного я отримую на роботі чи під час відвідування школи або позашкільних навчальних закладів? Для когось відповіддю може бути отримання нових знань та навичок, для когось спілкування з цікавими людьми, або інші варіанти.

Більшість людей звикли бачити негативні сторони ситуації, але в медалі два боки. До того ж, навіть в негативних моментах можна знайти плюси. Наприклад, Вам не подобається, що доводиться рано прокидатись, але це чудово розвиває силу волі, корегує режим дня (важко прокидатись о 7 ранку, якщо ліг спати о 3 ночі).

Отож, вперед за аркушем та ручкою для кращого самоаналізу!   Приємні дрібнички Найприємніше в підготовці до нового навчального року – це закупівля різних дрібничок для роботи чи навчання. Ці яскраві щоденники, ручки, клейкі папірці, блокноти так і просять, щоб їх купили. А потім виникає сильне бажання вже щось написати в них. Тому, шопінг чудова мотивація чимшвидше почати працювати.   Ніщо не безкінечне

Хоч і шкода прощатись з відпусткою чи канікулами і рік здається безкінечно довгим, але насправді, попереду нас чекають вихідні та святкові дні, осінні, зимові та весняні канікули для школярів. І взагалі, навчальний рік чи робочий період до наступної відпустки – це всього лише певний відрізок часу, який має початок і кінець.

 

Тому, бажаю педагогам, школярам та батькам, які працюють сил та натхнення для легкого початку і продуктивної праці чи навчання. Адже, кожен рік нашого життя – це новий досвід, самовдосконалення та яскраві враження!