Умови проведення конкурсу учнівської молоді «RoboSfera – 2022»

Увага! Терміни проведення конкурсу не актуальні!

Умови проведення

конкурсу учнівської молоді «RoboSfera – 202

1. Загальні положення 1.1. Конкурс  проводиться відповідно до плану роботи управління освіти Оболонської в місті Києві державної адміністрації , з метою розвитку науково-технічної та декоративно- ужиткової творчості.   2. Мета та завдання конкурсу –  впровадження  складових   STEM – освіти в  освітній процес закладів освіти; –  реалізація творчого потенціалу вихованців науково-технічних гуртків та декоративно-ужиткового напряму; –  розвиток загальної культури, креативності, технічного, творчого мислення учнів. –  залучення дітей до практичного вирішення проблеми повторного використання  побутових відходів.   3. Місце та час проведення 3.1. Конкурс проводиться 28 березня-4 квітня 2022 року на базі Центру науково-технічної творчості молоді «СФЕРА». 3.2. Подання заявок про участь у конкурсі до 22 лютого 2022 року на електронну адресу: konkurs@sfera.org.ua 3.3. Розробка проєкту, виготовлення моделі робота  та розміщення на Google диску  презентації проєкту в PowerPoint  до 25 березня 2022 року; 3.4. Проведення виставки в ЦНТТМ «СФЕРА» та підведення підсумків конкурсу 28 березня – 4 квітня 2022 року. 3.5. Висвітлення результатів конкурсу відбудеться після 5 квітня 2022 року на сайті Центру http://sfera.org.ua та сторінці https://www.facebook.com/sfera.org.ua.   4. Учасники конкурсу
  • У конкурсі беруть участь учні закладів загальної середньої освіти  та вихованці закладів позашкільної освіти, які зареєструвались на участь.
  • Вік учасників від 8 до 14 років.  Роботи можуть бути виконані як індивідуально так і колективно до 3 учасників (у освітньому закладі, класі, гуртку, у родині).
  5. Умови проведення конкурсу 5.1. Учасники самостійно розробляють та виготовляють модель робота.

5.1.1. Презентацію проєкту та коротким описом роботи розміщують на Google диску. Презентація проєкта  передбачає створення в середовищі PowerPoint 4-5 слайдів:

5.1.2. 1 слайд – назва закладу, назва команди, назва роботи, 2-4 слайди – етапи роботи з фото, 5 слайд – закінчений виріб.

5.1.3. Посилання на матеріал відправляється на електронну адресу організаторів:  konkurs@sfera.org.ua

5.2. Для оцінювання робіт та проведення виставки експонати повинні знаходитись в ЦНТТМ «СФЕРА». 5.3. На всіх експонатах повинно бути надійно закріплено паспорт експонату з прізвищем та ім`ям (повністю), номером або назвою закладу (додаток 1.2)   6. Вимоги до робіт та номінації конкурсу. 6.1.Категорія  «Технічне моделювання та конструювання». «Робот-помічник». 6.1.1. Учасники конкурсу виготовляють діючу або рухому модель робота: –  з використанням сучасних матеріалів і технологій;   –  з вторинної сировини; –  енергозберігаючих технологій та елементів радіоелектроніки; Діюча або рухома модель робота за призначенням може використовуватись в різних сферах діяльності: від домашнього помічника до складних конструкцій  в виробництві, будівництві, медицині, в освіті (навчальних класах), охороні навколишнього середовища. Модель робота може бути обладнана світовими та звуковими ефектами. Робот може пересуватися, здійснювати різні маніпуляції.     6.2. Категорія  «Дизайн та декоративно-ужиткова творчість». «Робот – мрія». 6.2.1. Учасники конкурсу виготовляють макет робота:
  • з використанням будь-яких матеріалів (папір, тканини, деревина);
  • вторинної сировини;
  • з різноманітним оздобленням;
Макет робота представляє сучасний дизайнерський виріб самого неочікуваного та незвичного призначення. Модель може використовуватись в будь-якій галузі або побуті.  Конструкція та дизайн робота мають розкривати сутність його функціонального призначення. Учасники конкурсу в презентації повинні описати уявні функції та дії, які може здійснювати робот.   7. Критерії оцінювання конкурсу. 7.1. Критерії оцінювання конкурсу: 7.2. Категорія  «Технічне моделювання та конструювання».«Робот-помічник».
  • естетична складова (зовнішній вигляд та оформлення )1-10 балів
  • технічна складова (складність виробу, творче рішення, кількість маніпуляцій) 1-10 балів
  • презентаційна складова (презентаційна майстерність, повнота розкриття процесів роботи) 1-10 балів
7.3. Категорія  «Дизайн та декоративно-ужиткова творчість».«Робот – мрія».
  • естетична складова (зовнішній вигляд та оформлення ) 1-10 балів
  • творче рішення  (оригінальність, складність, призначення виробу) 1-10 балів
  • презентаційна складова (презентаційна майстерність, повнота розкриття процесів роботи 1-10 балів
Усі критерії є рівнозначними і оцінюються за десятибальною шкалою.   8. Реєстрація на конкурс 8.1. Учасники конкурсу в зазначений період реєструються та подають попередню заявку, в якій вказано назва роботи, прізвище, ім’я учасника, електронна адреса, заклад освіти.   9. Матеріальне забезпечення 9.1. Витрати на нагородження переможців та призерів змагань віднести за рахунок організаторів.   10.Організація суддівства 10.1.Суддівство конкурсу здійснює журі. 10.2. У разі виникнення під час проведення конкурсу суперечливих питань остаточне рішення приймає Голова журі.   11.Визначення переможців та нагородження 11.1. Переможці, призери визначаються за сумою балів, отриманих учасниками у всіх етапах конкурсу. 11.2. Переможці та призери нагороджуються дипломами управління освіти Оболонської в місті Києві державної адміністрації. 11.3. Учасники конкурсу отримують  дипломи про участь від оргкомітету.                                               ЗАЯВКА                            на участь у районному конкурсі                    «RoboSfera-2022» серед учнівської молоді _________________________________________________________________________ (назва закладу) просить допустити на участь в конкурсі команду/учасника у складі:
  № Назва роботи Прізвище, ім’я учасника Рік, дата народження Школа, клас Домашня адреса, телефон
   1          
   2          
   3          
Адміністрація дає згоду на фото та відео публікацію за участю вихованців Електронна адреса _________      Контактний телефон у мережі Viber  _________________    Керівник команди:       ____________________________________,                                                                                   (прізвище, ім’я та по батькові) (посада) М.П.    Директор ______________     Паспорт експонату  
  Назва………..………………………………………………….   Категорія……….……………………………………………….   Прізвище автора ……………………………………………   Ім’я автора…………………Вік ………………..   Школа/заклад……………………………………………….