КНИЖКОБУС: подорожуюча бібліотека на колесах

     Це те місце, де ваша дитина відчує себе модною, начитаною, або, як це зараз прийнято казати, в тренді. Літературному трендіwinkВаше маля може помандрувати в космос або пірнути в таємничі води океану, відвідати казкових чаклунів або перенестися в Часі – тут немає ніяких обмежень. Адже це – Світ Літературних героївwink

     В свій перший київський рейс «Книжкобус» виїхав у березні 2016 року.    Це інноваційний хаб, який подорожує країною і дарує кожній дитині радість читання. Тільки уявіть мобільну бібліотеку на колесах, яка знайомить тебе із героями, магічними звірами чи злодіями із різноманітних фантазійних книжкових світів!      Окрім читання, ваша дитина може у Бібліотеці на колесах взяти участь у іграх, літературних квестах, конкурсах, майстер-класах, інтерактивних лекціях. Адже «Книжкобус» – це найсучасніше обладнання, нескінченні книжкові новинки та різноманіття активностей у одному зручному комфортномі місці.

     В «Книжкобусі»  малечу  посвятять у принцеси,  вручать наймодніші гаджети для читання тих самих книжок (ну якщо ваш малюк навідріз відмовляється читати паперову казку:), розважать найдинамічнішими літературними забавками – нудьгувати вашій дитині точно не доведеться!      А батьки і бабусі з дідусями можуть бути присутніми й спостерігати,   брати активну участь у всьому  поруч із своїми чадами, хоча дівчата, які працюють у Книжкобусі, виконують свою функцію веселих та дбайливих «виховательок» на всі 100%.

     ДЕ ДІЄ КНИЖКОБУС:      «Книжкобус» – це чарівний автобус, і було б дивно, якщо б він стояв на одному місці. Він немов хмаринка переміщається по нашому улюбленому Києву і по Україні, по ключовим локаціям і подіям: працює на території Мистецького Арсеналу, на Куражбазарі, на Арт-заводі «Платформа», у парках тощо.      Тому «спіймати» його – це також свого роду квестwinkАле якщо побачите автобус – не вагайтеся, стрибайте за Білим кроликом і отримуйте свою казкову гору літературного задоволенняwink 

     ІНІЦІАТОРИ СТВОРЕННЯ:      Ініціаторами створення «Книжкобусу» та втілення проекту у життя є Фундація Дарини Жолдак спільно з «Київпастрансом».    Фундація Дарини Жолдак займається проектами з популяризації читання, розвитку української мови, культури та мистецтва, а також займається благодійницькою діяльністю, надає допомогу дитячим будинкам та лікарням.

 

     Джерело: Moemisto.ua