Швидкі та корисні сніданки для школярів

     Вихованці та керівник гуртка “Господарочка” підготували для Вас перелік смачних сніданків, щоб Ви та Ваші батьки завжди знали, що приготувати на сніданок перед школою!       Постарайтеся організувати ранок так, щоб на сніданок у дитини залишалося не менше 15 хвилин. Звичайно, піднявшись спозаранку, діти не відчувають “вовчого апетиту”, та все ж варто спокійно переконати дитину з’їсти хоч трохи. ПАМ’ЯТАЙТЕ!Розмова на підвищених тонах вранці перед школою – не кращий початок дня!

     Ідеальний сніданок для школяра – це коли корисно, смачно, швидко.      Дієтологи рекомендують для дітей продукти з підвищеним вмістом кальцію, адже він дуже необхідний для зростаючих дитячих кісточок. Звичайно найбільше кальцію (причому легкозасвоюваного) містять молочні продукти (сир, сметана, кефір). До того ж, це необхідний білок. Наступні у списку крупи (вівсяна, гречана), горіхи (мигдаль, фундук), молочний шоколад, овочі та фрукти (петрушка, брокколі, буряк, апельсини, персики). Продукти з підвищеним вмістом кальцію треба обов’язково включати в меню сніданку.

     Що приготувати школяреві на сніданок

    Завдання мам зробити так, щоб нескладні в приготуванні рецепти стали улюбленими для дитини. Проявіть свою фантазію, зробіть страви смачними, але щоб вони не втратили свою корисність.

     Використовуйте рецепти, які допоможуть, приготувати дитині корисний сніданок швидко і смачно.

2

     Що приготувати школяреві на сніданок: каша на молоці

  Геркулесова, вівсяна, пшенична, змішана з різних злаків, манна (її ніхто не відміняв) каша завжди підійде для приготування сніданку. Каші були і будуть одним з найкращих варіантів сніданку.

    Зараз дуже багато різних каш швидкого приготування, вірніше це пластівці. Вибирайте каші, в яких немає ароматизаторів та консервантів. Які все таки треба поварити, хоча б 5-10 хвилин.     На дно тарілки дрібно наріжте фрукти – яблука або банани, покладіть трохи молочної каші, зверху шматочок вершкового масла, ложку меду або ягідного варення. У манну кашу можна покласти шматочок шоколаду. 

3

    Що приготувати школяреві на сніданок: ліниві вареники

    Дуже легко приготувати. Все, що потрібно – це 500 г сиру, 1 стакан борошна, 4 столових ложки цукру, 1 яйце. Замісіть тісто, це можна зробити з вечора, скачайте його в «ковбаску» і наріжте шматочками. Варити вареники кілька хвилин у підсоленій воді. На стіл подавайте зі сметаною або варенням. 

4

    Що приготувати школяреві на сніданок: омлет

   Яйця дуже корисні для дитини. Але не всі люблять їсти жовток. А от з омлетом варіант виколупування жовтка не проходить. Омлети можуть бути різноманітними – з сиром, з помідорами, з шматочками відвареного м’яса і т.д.

    Що приготувати школяреві на сніданок: просто гарніри

    Наприклад, відваріть рис. Можна це зробити напередодні. Бажано щоб рис був розсипчастим. Обсмажте на вершковому маслі кубики пшеничного хліба. Покладіть на тарілку гарячий рис і сухарики, зверху дрібно потріть сиром і додайте ложку консервованої кукурудзи, ну і листочок зелені. Жовтий колір піднімає настрій і збуджує апетит. У цьому випадку головне прикрасити блюдо. Тоді будь-який гарнір зіграє роль смачного сніданку.

5

    Що приготувати школяреві на сніданок: експрес сніданок

   Залийте молоком або вершками, кефіром або ряжанкою (тільки кімнатної температури) готові сніданки, пластівці, подушечки, зірочки тощо. Це вітамінізований і швидкий сніданок для дитини. Тільки не захоплюйтеся їм щодня. Одного разу на тиждень буде достатньо, адже сніданок повинен бути теплим і зігріваючим.

6

    Що приготувати школяреві на сніданок: грінки

    Змішайте 2 яйця і трохи молока, додайте цукру. Опустіть в суміш скибочки батона, потім обсмажте їх на сковороді. Грінки викладіть на тарілочку і полийте медом.

7

    Що приготувати школяреві на сніданок: гарячі бутерброди

   На шматочок пшеничного або житнього хліба покладіть скибочку сиру, зверху скибочку шинки і тонкий кружечок помідора. Поставте в мікрохвильовку на 1,5-2 хв. Все готово.

    Можна приготувати бутерброд тільки з сиром і зеленню. Теж смачно і апетитно.

    Що приготувати школяреві на сніданок: випічка

   Звичайно булочки, пиріжки, печиво, млинці, оладки дітям з ранку не зашкодять, якщо будуть не основою сніданку, а доповненням.

    Що приготувати школяреві на сніданок: чим запити

    Зваріть какао на молоці. Діти його дуже люблять. Але чим більше молока і менше какао, тим краще.

    Гаряче молоко з медом. Коли діти хворіють, ми часто готуємо їм цей напій. Але коли вони здорові молоко з медом теж не завадить. Головне щоб воно було потрібної температури (гаряченьке) і звичайно без пінки.     Заваріть чай, як же без нього. Але обов’язково з цілющою травичкою – материнкою, ромашкою, лимонником і, обов’язково, посолодіть. Глюкоза в школі знадобиться.     Сік, але тільки свіжовичавлений і розбавлений на третину з кип’яченою водою. Соком з пакету не варто шокувати шлунок дитини зранку.

 

    Джерело: DityInfo.com