Як підготувати дитину до початку нового навчального року?

     Всі ми знаємо, що початок навчального року – це завжди суцільний стрес не тільки для дітей, але і для їхніх мам і тат. Після тривалих літніх канікул будь-якому школяреві важко відразу влитися в шкільну роботу. 

 
     Влаштуйте свято. У дитини повинен бути інтерес до навчання. Уроки і домашні завдання йому здаються нудними, тому в кінці літа влаштуйте School Party. Напишіть сценарій з конкурсами, інтелектуальними вікторинами та іграми, запросіть однокласників дитини. Готово. Доведіть, що школа – це не тільки пізнавально, але і весело.
 
     Гра. Дитина запам’ятовує більше інформації в процесі гри. Запропонуйте їй пограти в чарівників, тим самим, вивчаючи хімічні реакції, розкажіть, що чарівники знають багато фокусів з числами. Пірати захопили корабель ?! Влаштуйте математичний морський бій. Дитина не розуміє, чому потрібна іноземна мова? Зіграйте в іноземних туристів, які прибули в місто, щоб знайти скарби. А якщо скласти всі ігри, вийде відмінна пригода.
 
     Повторення. Щоб допомогти дитині адаптуватися до нового навчального року, в кінці літа згадайте пройдений матеріал, який вона встигла забути за час відпочинку. Пам’ятайте, ми живемо в еру високих технологій, котрі завжди готові нам допомогти. Дитина із задоволенням подивиться мультик про абетку або таблиці множення. 
 
     Режим. У серпні постарайтеся годувати дитину сніданками в ті години, в які вона їстиме перед школою. Укладайте в ліжко трішки швидше. Це все допоможе налаштувати дитину до безболісної зміни режиму. 
     
     ПершоджерелоНаша Мама