Київський фестиваль повітряних зміїв “Змієрія-2017”

     27 травня на території Національного музею народної архітектури та побуту відбувся Київський відкритий фестиваль повітряних зміїв “Змієрія-2017”.

   Метою фестивалю є підвищення рівня технічної та практичної майстерності учасників; стимулювання творчого, інтелектуального, духовного, фізичного розвитку, задоволення їх потреб у творчій самореалізації; організація оздоровлення, відпочинку та змістовного дозвілля учнів (вихованців), формування у них навиків здорового способу життя, а також обмін досвідом роботи.

    До участі у фестивалі допускалися команди загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, які подали відповідні заявки. Вік учасників змагань – до 18 років на момент реєстрації. Команди складалися зі спортсменів, судді та тренера – керівника, 

      Фестиваль складався з двох етапі:

– стендова оцінка;

– польотна демонстрація.

   Стендова оцінка нараховувалася за наступними номінаціями: оригінальність і складність конструкції; дизайн; майстерність і якість виготовлення. 

    Польотна демонстрація оцінювалася за критеріями: стабільність і якість польоту; додаткові ефекти – обертаючі елементи, шумові та звукові сигнали, світлові ефекти; скидання парашуту або планеру. 

     Програмою фестивалю преедбачалася особисто-командна першість у класах моделей:

Z1 – плоский повітряний змій;

Z2 – об’ємний повітряний змій;

Z3 – повітряний міні змій;

Z5 – повітряний змійковий потяг. 

     В командній першості перемогу та почесний кубок здобула команда ЦПР Святошинського району. Друге місце посіла команда ЦНТТМ “Сфера” Оболонського району, третє – клуб “Дніпро” Деснянського району. 

      Пропонуємо Вам переглянути фото- та відеорепортаж із заходу.