Весняні канікули в Києві 2017

     У столичних музеях проводять цікаві квести, а в заповіднику навіть шукають скарби! Зацікавлені? Тоді бігом читати наш перелік місць, які можна відвідати під час весняних канікул!

     Під час шкільних канікул, які триватимуть до кінця тижня, в місті проходять різні цікаві заходи для дітей. 

    РОЗКОПКИ В ЗАПОВІДНИКУ. В нацзаповіднику “Софія Київська” до 2 квітня проводять неймовірно цікаві квести і освітньо-пізнавальні програми. Дітям розповідають про стародавню абетку, таємні символи на стінах Софії, а також захоплюють історіями про давньоруський побут.

      “Наприклад, в програмі “В пошуках давньоруських скарбів” дітям роздають карти, де вони знаходять умовні археологічні ділянки і пробують себе в ролі археолога: своїми руками проводять розкопки і шукають скарби”, – пояснюють в заповіднику. Там же проводять різні майстер-класи, зокрема після розповідей про ангелів, зображених в Софійському соборі, навчать малювати їх на склі. Діти свої малюнки зможуть забрати на пам’ять.

      Ігрові квести проводять на території Кирилівської церкви. Там дітям потрібно взяти з собою ручку і блокнот, оскільки квест розрахований на уважність і спостережливість. Обійдеться така розвага 40-50 грн в залежності від програми. До кінця тижня можна заглянути і в одну з найстаріших споруд Східної Європи – музей “Золоті ворота” (з 10:00 до 18:00), де можна побачити давню кладку і панораму стародавнього Києва.

      КАЗКОВИЙ ТРАМВАЙ. На Контрактовій площі працює “Казковий трамвайчик”. Там для дітей проводять вікторини, майстер-класи. Наприклад, із виготовлення листівок, а ще передбачено читання вголос казок (для дітей від 3 до 10 років). Там же можна пограти в настільні ігри. Сьогодні в програмі заплановано навіть музичну виставу “Буркотуля-Вередуля”. Для всіх бажаючих влаштують фейс-арт. Трамвайчик знаходиться біля виходу з метро “Контрактова площа” на зупинці трамвая і буде працювати до 31 березня с 11:00 до 13:00. Вхід безкоштовний.

      ІНТЕРАКТИВ. У Нацмузеї історії України діти будь-якого віку зможуть дізнатися на інтерактивних екскурсіях про історичні факти, особливо популярний – козацький період. “Програма триває близько години, в групі до 15 дітей. Задіяні всі учасники – вони шукають необхідні предмети, відгадують ребуси, загадки. В результаті отримують символічний диплом”, – пояснили в музеї.

    Там же передбачені індивідуальні сімейні маршрути, де буде задіяна вся сім’я. Обійдеться така розвага від 45 грн. А для тих, хто цікавиться зірками, – в столичному планетарії для школярів теж є цікаві програми. Ціна за вхід від 80 грн.

      Першоджерело – Сегодня.UA